Előfizetői tartalom

Eladja 1 milliárd dollárért amerikai üzletágát az AXA

Portfolio
Hetek óta az a pletyka keringett piaci körökben, hogy az AXA eladja amerikai üzletágát, a hivatalos bejelentésre ma került sor. A vásárló amerikai Protective Life 1 milliárd dollárt ad az üzletágért, a tranzakció alapján pedig több százezer szerződést is átvesz a cég. Európa második legnagyobb biztosítója a tőke felszabadításával a pénzügyi helyzetét javíthatja, miközben friss befektetéseket tud végrehajtani a gyors növekedés előtt álló régiókban és üzletágakban - írja a Bloomberg.

Európa második legnagyobb biztosítója, az AXA megválik amerikai üzletágától és bizonyos életbiztosítási kötelezettségeit is átadja a tranzakció részeként. A Money Life Insurance cégért 1,06 milliárd dollárt fizet a Protective Life. Az AXA szerint a tranzakció ellenére aktívak maradnak az amerikai piacon, továbbra is elérhetők lesznek az életbiztosítási és nyugdíjbiztosítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés