Előfizetői tartalom

A cégfelvásárlási piacon a kockázatitőke-alapokban lehet bízni

Portfolio
Magyarországon 2012-ben a vállalat felvásárlások és fúziók piaca a harmadik negyedéves 25% közeli visszaesést követően hasonló eredménnyel zárt; a Zephyr tranzakciós adatbázis, valamint a Jeremie alapok teljesítménye alapján a bejelentett vagy lezárt felvásárlások, összeolvadási vagy tőkeemelési tranzakciók száma közel egyharmadával, a 2011-ben realizált 114-ről 2012-ben 82-re csökkent - derül ki a Niveus Consulting közleményéből. A piacot tranzakciós aktivitás szempontjából a Jeremie alapok tartják, ezek értéke azonban alacsony, így a tranzakciók értéke jóval nagyobb visszaesést mutatott egyedi tényezők miatt.

Közel azonos mértékű belföldi és határon átnyúló tranzakció 2012-ben A tavalyi évben bejelentett vagy lezárt ügyletek fele, 42 tranzakció belföldi felek - vevő és céltársaság - között valósult meg, közel azonos része, 40 ügylet, a külföldi vevő vagy céltársaság miatt határon átnyúlónak minősült. Az adatokat összevetve, az arányokat tekintve nem tapasztalható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés