Előfizetői tartalom

Még középtávon sem lehet pénzt csinálni Magyarországon

Portfolio
A régióban az osztrák családi vállalkozás, a Prinzhorn Holding számára az ukrán piac volt az, amely komoly növekedési lehetőséggel kecsegtetett, éppen ezért avatták fel itt az új hullámpapír csomagoló üzemüket. A legfőbb alapanyag beszállító a magyar cégük lesz, a pénzügyi vezető szerint viszont hazánkban nem lehet pénzt csinálni, és középtávon sem túl bizakodóak. Ennek ellenére kitartanak a magyar piac mellett, 150 millió euró feletti beruházást terveznek. A költségeik csökkentése miatt egy saját CHP erőművet építenek fel, amellyel várhatóan a termékegységre jutó energiaköltség jelentősen csökkenni tud - írja a Der Standard.

Az osztrák székhelyű Prinzhorn Holding csütörtökön jelentette be, hogy Ukrajnában felavatják legújabb zöldmezős beruházásukat, egy hullámpapír csomagolóüzemet. A magyar piacon is jelentős érdekeltséggel rendelkező cég pénzügyi vezetője, Corn Prinzhorn elmondta, azért fektettek be 38 millió eurót Dél-Ukrajnában, mert a térség Európa éléskamrájának számít, azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés