Előfizetői tartalom

Idáig süllyedtek mára a bankok az IMF szerint

Portfolio
Folytatódik a tőkeáttétel-csökkentés, és nő az egyes bankrendszerek közötti különbség. Egyre nagyobb fejfájást okoz a bankoknak az alacsony kamatkörnyezet, és sok helyütt problémás az eszközminőség a recesszió miatt. A bankok egy része áttér a helyi finanszírozásra, miközben megtérülésük továbbra is alacsony. A méretcsökkentés a korábban várt ütemben valósul meg, az európai bankok helyét pedig egyes piacaikon mások veszik át. Ezek a fő következtetések vonhatók le a Nemzetközi Valutaalap friss tanulmányából, amely érdekes ábrákon szemlélteti a világ bankjainak mozgását.

A magyar bankszektor állapota kiemelt témája a Portfolio.hu hitelezési konferenciájának. Regisztráljon Ön is! Folytatódó deleveraging A globális, elsősorban az európai és amerikai bankszektor állapotát is összegzi a héten megjelent Globális Pénzügyi Stabilitási Jelentésében (GFSR) a Nemzetközi Valutaalap (IMF). Az erről szóló rész legfontosabb állítása, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés