Előfizetői tartalom

Nyolcmilliárdos bukó a magyar Ersténél, az anyabank sem szárnyal

Portfolio
A régiós nagybankok közül elsőként tette közzé hétfőn reggel első negyedéves gyorsjelentését az Erste. A Reuters elemzői konszenzusában szereplő 185 millió euró helyett 176 millió eurós adózás utáni nyereséget ért el az év első negyedében. Az osztrák bankcsoport adózás előtti eredménye ugyanakkor megfelelt a várakozásnak. Fontosabb részletek: - Továbbra is alacsony hitelezési aktivitás jellemzi a bankot, ami negatívan hat a bevételekre, ezt pedig csak részben kompenzálják az értékpapír-üzletág növekvő bevételei. - A magyar leánybank több mint 8 milliárd forintos veszteséget szenvedett el az első negyedévben, miközben 5,9 milliárdnyi bankadót és tranzakciós illetéket fizetett be a költségvetésbe (március végi árfolyamon). - Andreas Treichl vezérigazgató stabil eredménynek nevezte a jelenlegi környezetben a mostanit, melyet a 71,6 millió eurós bankadón túl más különleges hatások nem befolyásoltak.

Jelasity Radován, a magyar leánybank elnök-vezérigazgatója is meghívott panelbeszélgető a Portfolio.hu jövő szerdai hitelezési konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Az Erste Group Bank első negyedéves 176 millió eurós nyeresége 5%-kal alacsonyabb az elemzői konszenzusnál. A nettó kamatbevételek és a kereskedési bevétel elmaradt a várttól, de a céltartalék-képzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés