Előfizetői tartalom

Pocsék évkezdés után jön a feltámadás a cégeladásokban?

Portfolio
A magántőke társaságok 2013 első negyedévében nem voltak túl aktívak Németországban, mindössze 7 felvásárlást hajtottak végre, aminél kisebbre utoljára 2002 második negyedévében volt példa. Szakértők szerint kevés tulajdonok akar a cégétől megválni, az eladási árat illetően túlzottan magasak az elvárások, ráadásul a befektetők a bizonytalan gazdasági környezetben és a korlátozott finanszírozási feltételek mellett nem szívesen köteleződnek el. A folytatást illetően azonban optimisták a szakemberek, vélhetően be fog indulni a cégértékesítési piac ezen szegmense, tavaly ugyanis nagyon jó évük volt a magántőke társaságoknak és a német piac az átlagosnál jobb képet mutat - írja a Financial News.

Hasonló témákról szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is! A cégértékesítési piac Németországban nem sikerült túl jól az első negyedévben, 2013 első három hónapjában mindössze 7 felvásárlásra került sor magántőke alapok részéről, miközben egy évvel ezelőtt még 23 tranzakciót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés