Előfizetői tartalom

Surányi: jó irányba mutat a jegybank politikája

Portfolio
Üdvözli a jegybank olcsó forrásnyújtási törekvését Surányi György egyetemi tanár, az Intesa Sanpaolo regionális vezetője, amely bankcsoport érdekeltségébe tartozik a CIB is. Ez az intézkedés önmagában azonban kevés a gazdaság beindításához, szerkezeti reformok és üzletbarát politika is szükséges a gazdaság fellendítéséhez. A kamatcsökkentés is jó irány, azonban a piaccal nem szabad szembemenni, szerinte a forintot erősíteni kellene - derül ki a közgazdász Indexnek adott interjújából. Surányi szerint a végtörlesztés hiba volt, a magán-nyugdíjpénztár megszűntetése viszont nem volt teljesen elhibázott lépés.

Hasonló témák is terítékre kerülnek a Portfolio.hu május 8-ai hitelezési konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Surányi György egyetért a jegybank azon törekvésével, hogy olcsó hitelekkel támogassa a gazdaságot, ugyanakkor nem vár ettől óriási áttörést. Szerinte korábban kellett volna egy hasonló programot elindítani, amikor még nem volt ennyire "mélyhűtött állapotban"...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái