Előfizetői tartalom

Ezért akarja magába olvasztani az MNB a PSZÁF-ot

Portfolio
A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően a PSZÁF MNB-vel való összevonását szorgalmazza a jegybank. Az erről szóló vitaanyag nemrég jelent meg az MNB honlapján, amelyben kifejtik: a felügyeleti rendszerek megerősítésének egyik legfontosabb eleme a rendszerkockázatokat és az egyedi kockázatokat egy széles eszköztárral kezelő független intézmény létrehozása. Az MNB álláspontja szerint a PSZÁF fogyasztóvédelmi, piacfelügyeleti valamint tőke- és biztosításfelügyeleti funkciói is integrálhatóak a jegybankba. A PSZÁF egyelőre passzívnak mutatkozik a kérdésben.

Hasonló témák is terítékre kerülnek a Portfolio.hu május 8-ai hitelezési konferenciáján. Regisztráljon Ön is! A 2008-ban kezdődő válságot megelőző időszakban Magyarország az állam és a háztartások túlzott eladósodása következtében rendkívül sérülékennyé vált. A háztartások túlzott eladósodottságában és a devizahitelek általános elterjedésében a pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés