Előfizetői tartalom

Csányi: több száz milliárd forintnyi hitelt helyezne ki az OTP

Portfolio
A gazdaság élénkítését is szem előtt tartó jegybanki politika kialakítása kezd kirajzolódni Magyarországon, ezt pedig hasznosnak tartja Csányi Sándor. A Világgazdaságnak adott interjújában a bankvezér elmondta, hogy bár az alacsony kamatszint általában negatívan befolyásolja a bankok jövedelmezőségét, ezt viszont ellensúlyozhatja a gazdasági növekedés és a nagyobb hitelkereslet. A hitelezéssel kapcsolatban inkább keresleti problémákat lát a bankvezér, véleménye szerint az OTP-nél sem likviditási, sem tőke szempontjából nincs akadálya annak, hogy növeljék a hitelek mennyiségét, csupán a hitelt felvenni szándékozó ügyfelek száma és a hitelképességük szabhat gátat az OTP hitelezési aktivitásának.

A téma is terítékre kerül a Portfolio.hu hitelezési konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Csányi Sándor a Magyar Nemzeti Bank új vezetésével kapcsolatban elmondta, hogy a gazdaság élénkítését is szem előtt tartó jegybanki politika kialakítása kezd kirajzolódni, ezt pedig hasznosnak tartja a bankvezér. "Azt gondolom, hogy az ország nemcsak egy konzervatív monetáris politikával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés