Előfizetői tartalom

Áprilisban kevésbé vették az ETF-eket a befektetők

Portfolio
A friss adatok szerint a tőzsdén kereskedett alapok vegyes képet mutattak értékesítés szerint áprilisban, a kötvény- és részvényalapokat vásárolták a befektetők, az arany alapoknál viszont inkább eladóként voltak jelen. A hónap során 10,3 milliárd dollár volt a tőkebeáramlás, míg az év eleje óta már 80 milliárd dolláros plusznál tartunk. A befektetők alapvetően a rövid kötvényalapok és a fejlett piaci részvényalapokat keresik, a nyersanyagoktól inkább elfordulnak, különösen igaz ez az aranyra - írja az Investment Europe.

A globális tőzsdén kereskedett alapokba április folyamán 10,3 milliárd dollárnyi friss tőke áramlott be, a BlackRock adatai alapján az év eleje óta összességében 79,9 milliárd dolláros plusznál tartanak az alapok az értékesítéseket nézve, miközben tavaly ilyenkor 66,3 milliárd dollárt láthattunk. Az első negyedévben megfigyelhető fokozott népszerűség áprilisban alábbhagyott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés