Előfizetői tartalom

Kiszálltak a Hertzből a magántőke óriások

Portfolio
Még 2005-ben vásárolta meg több magántőke társaság a Hertz autókölcsönzőt, az elsődleges kibocsátásra 2006-ig kellett csak várni, a befektetők azonban minden részesedésüket nem adták el. A cég közleménye szerint közel 50 millió részvényt értékesítettek a nagybefektetők a tőzsdén keresztül, ennek értéke 1,24 milliárd dollár volt a hétfői záróárfolyamok alapján. A másodlagos kibocsátás manapság nagyon kedvelt forma a tranzakcióknál, hiszen a részvénypiacok emelkednek és a volatilitás is lecsökkent.

Hasonló témákról szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is! A Ford Motortól még 2005 decemberében vásárolta meg egy magántőke alapokból álló csoport a Hertz Global Holdingot, az autókölcsönzéssel foglalkozó globális cégből viszont most végleg kiszállnak a pénzügyi befektetők, a maradék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés