Előfizetői tartalom

Pálfordulás: mégis gyorsan akarnak bankuniót a németek

Portfolio
Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter kedden arról számolt be, hogy mégis támogatják az európai bankunió mielőbbi felállítását - írja a The Wall Street Journal. A németek korábban aggodalmukat fejezték ki a bankunió második pillérével, a bankszanálási koncepcióval kapcsolatban. Utóbbi ugyanis egyes nemzetközi egyezményeket sérthetne.

Az EU döntéshozói elhatározták magukat a bankunió felé vezető következő lépések megtételéről, megegyeztek az EKB új szerepéről, amely így a bankokat felügyelő központi intézmény is lesz 2014-től. A tagországok most arról tárgyalnak, hogy a bajba jutó bankok szanálását is centralizálják. Ezzel kapcsolatban a németek figyelmeztettek: a bankszanálási koncepció uniós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés