Előfizetői tartalom

Devizahitelesek: megérkeztek a legfrissebb számok

Portfolio
Februárhoz képest stagnált márciusban a devizahitelesek árfolyamrögzítéssel kapcsolatos aktivitása, ami a szerződéskötéseket illeti. Egy év alatt így összesen 141 714 darab gyűjtőszámlát nyitottak a deviza jelzáloghitellel rendelkezők - közölte pénteken a PSZÁF. Ez a szám a jogosultak 31%-át jelenti. A szerződésüket már aláírók száma meghaladta a 150 ezret, ami 33%-os arányt jelent. Az árfolyamgát konstrukcióban résztvevő gyűjtőszámla-hitelesek március végéig összesen 9,2 milliárd forint kamat megfizetése alól mentesültek. A parlament döntése értelmében az igénylési határidő május 31-e, így még egy devizahiteles sem csúszott le a több százezer forintos megtakarítást ígérő lehetőségről. A döntést cikkünkben ezúttal is a Pénzcentrum.hu kalkulátora segíti.

Összefoglaló cikkünk az egyes bankok tapasztalatairól:Kapcsolódó cikkünk2013.04.09Mindenkit lepipáltak a Raiffeisen devizahitelesei2013. március 31-éig 141 714 darab gyűjtőszámlát nyitottak meg a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások deviza alapú jelzáloghiteles ügyfeleik igénylése alapján - közölte a PSZÁF.Márciusban a februárihoz képest 50-nel több, 9104 db új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés