FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
 
Előfizetői tartalom

Meglepetés az Unicredittől (2.)

Portfolio
A bank által összeállított 156 millió eurós elemzői konszenzusnál jóval magasabb, 449 millió eurós első negyedéves nettó eredményről számolt be pénteken délután az Unicredit. Az olasz bankcsoport profitja így is csak feleakkora volt, mint egy évvel korábban. A bank árfolyama emelkedéssel reagált a hírre, jelenleg már 2% feletti pluszban jár. A gyorsjelentés fontosabb részletei: - A nettó kamatbevételek 11,5%-kal csökkentek egy év alatt a banknál, miközben a hitelállomány 2,3%-kal csökkent - Az eredmény romlásában még nagyobb szerepet játszott a feleződő kereskedési nyereség - A hitelezési értékvesztés mérsékelten, 9,3%-kal csökkent a banknál. - A magyar leánybank a 28 millió eurós éves bankadót az első negyedévben számolt el, így első éves nyeresége mindössze 1 millió euró lett.

Továbbra is kedvezőtlen működési környezet Olaszország legnagyobb bankjának az eredménye azért jobb az előző negyedévinél, mert a kereskedési nyereség nőtt, az előző negyedévihez fogható hitelezési értékvesztés pedig nem keletkezett. Az egy évvel korábbihoz képest azonban alacsonyabb a kereskedési nyereség és a nettó kamatbevétel is, így az akkori teljesítményt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés