Előfizetői tartalom

Rendbe szedték magukat a francia bankok

Portfolio
A legnagyobb francia bankok az elmúlt évet elsősorban "rehabilitációval" töltötték, vagyis csökkentették a nemzetközi piacoktól való függésüket és igyekeztek megválni kockázatos eszközeiktől - írja a Financial Market. A gyengélkedő francia gazdaság miatt azonban alulteljesítenek a nagybankok részvényei az európai bankszektorhoz képest.

A legnagyobb francia bankok első negyedéves jelentéseit nagy lelkesedéssel várták az elemzők, és bár jók lettek a számok, az igazi áttörés még várat magára. A két legnagyobb francia bank, a BNP Paribas és a Societe Generale netó nyeresége csökkent, a Credit Agricole befektetési banké és a Natixis alapkezelőé viszont emelkedett. Tavaly a negyedik negyedévben nőtt a nem fizető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés