Előfizetői tartalom

Equilor: a részvénypiacon érdemes keresgélni

Portfolio
A globális jegybanki likvidtásbőség a kockázatosabb eszközök felé tereli a befektetőket, a fejlett piaci részvények és a kockázatosabb vállalati- és államkötvények voltak igazán nyertesei az utóbbi hónapoknak. A magyar kötvénypiac szintén profitálni tudott a hozamvadászatból, a részvénypiac viszont nem tudott magára találni, mind a régióhoz, mind a fejlett piacokhoz képest alulértékeltnek számítunk. Az Equilor sajtóreggelijén elhangzottak szerint a magyar piacon a kamatcsökkentés folytatódhat, a forintos hozamok esetében nincs akkora potenciál, mint a devizás vállalati kötvényekben. A hazai részvénypiacon az egyik nagy kedvenc a brókercégnél a Richter, amely a magasabb forgalom miatt novemberben visszakerülhet az MSCI indexekbe, ami jelentős árfolyam-emelkedést indukálhat.

Egy brókercég számára már rövidtávon sem lehet megfelelő stratégia, ha csak a magyar piacra koncentrál, a helyi piac sajátosságai és az utóbbi évek eseményei miatt régiós fókuszra kell törekedni, itt lehet kitörési pontot találni. Az Equilor Befektetetési Zrt. is erre nagyobb hangsúlyt helyezett, a statisztikák azt mutatják, hogy a régiós piacon forgalom tekintetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés