Előfizetői tartalom

Az MKB húzta le anyabankja eredményét

Portfolio
A Bayerische Landesbank az idei első negyedévre vonatkozóan 156 millió eurós adózás előtti eredményről adott számot, egy évvel ezelőtt 54 millió euró volt a bank adózatlan nyeresége. A profit egésze a bank alaptevékenységéből ered, az egyéb üzletágak 45 millió eurós vesztesége viszont csökkentette a bank nyereségét. A veszteség nagy része a magyar leánybanknál, az MKB-nál keletkezett, amelynek átstrukturálása jelenleg is zajlik.

A negyedéves jelentés főbb pontjai: - A bank nettó kamatbevétele 461 millió euró volt az első negyedévben, amely így 7,7 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. - A pénzintézet nettó jutalékbevétele 71 millió euró volt, 7 millió euróval magasabb, mint egy évvel korábban. - A pénzintézet nettó adózás előtti eredménye 156 millió euró volt. - A hitelezési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés