Bank

Eladta cégét, de új kihívásokat keres a híres befektető

Portfolio
Amerikában nagy névnek számít Manuel Medina, aki egy adatközpont üzemeltető céget épített föl még az 1980-as években, és értékesített a Verizonnak 1,4 milliárd dollár értékben 2011-ben. Egy ideig azt lehetett hinni, hogy nyugdíjba vonul az alapító, azonban rövid idő után kiderült, hogy folytatni kívánja, a felhalmozott tőkét és szaktudást új befektetésekre kívánja felhasználni. Két évvel a cégeladás után egy magántőke alap felállításán fáradozik a vállalkozó, a hírek szerint a cél 250 millió dollár, ebből 50 millió a közeli családtagoktól és barátoktól jöhet össze - írja a Reuters.
Hasonló témákról is szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is!


Gőzerővel halad a híres amerikai vállalkozó, Manuel "Manny" Medina új magántőke alapjának a felállítása, névtelenségbe burkolózó források szerint a 250 millió dolláros alaphoz várhatóan 50 millió dollárt tud összerakni Medina családja, illetve baráti köre. Medina Kubából emigrált, 1980-ban alapította meg a Terremark névre hallgató adatközpont üzemeltető cégét, amely a Nasdaqon is forgott, és amit 2011-ben vásárolt fel 1,4 milliárd dollárért a számítási felhő és IT infrastruktúrákra specializálódott Verizon.

A vállalkozó a cég eladását követően egy kis időre eltűnt a világ elől, sokan már azt rebesgették, hogy nyugdíjba megy, azonban nem így történt, Medina visszatért a piacra és eldöntötte, hogy a tőkéjét valamint a megszerzett tapasztalatát és kapcsolatait arra fogja felhasználni, hogy IT cégekbe fektessen be. Egy külön vagyonkezelő céget állított fel Medina Capital néven, a munkatársai a cégnél mind a Terremark veteránjai, akik az elmúlt évtizedekben sok mindent láttak az IT piacon.

A munka gyorsan haladt, gyakorlatilag a cégeladást követően két év alatt eljutottak arra a szintre, hogy hamarosan elindulnak a magántőke alapjukkal. A cél 250 millió dollár, a külső befektetők minimálisan 100 ezer dollárt kell, hogy az alapba fektessenek. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy 50 millió dollár a szűkebb családi és baráti körből összejön, és akkor még a külső befektetőkről nem is beszéltünk.

A tervek szerint egy célvállalatba 10-20 millió dollár közötti összeget fektetnének be, vagy többségi részesedést vásárolnának a cégekben, vagy ha ez nem jön össze, akkor a kisebbségi részesedés mellett a felügyelőbizottságban vagy az igazgatóságban kérnek majd helyet, hogy a cég életében aktívan részt vehessenek. A befektető IT és biztonság témakörben fektet be, már befektettek a Prolexic hacker támadásokra specializálódott céget, valamint a Catbird-öt, amely virtuális, felhő alapú és fizikai hálózatok biztonságát szavatolja.
kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
okostelefon kézben pénzügyek