Előfizetői tartalom

Pozitív meglepetést okoztak a KBC számai

Portfolio
Az elemzők által várt 324 millió eurós nyereséget jelentősen felülmúlva, 359 millió eurós profitról adott számot az első negyedévben a KBC csoport. A bank a tőkehelyzetén is erősíteni tudott, a Tier 1 tőkemutatója az előző negyedévi 14,6 százalékról 15,7 százalékra nőtt. A KBC az alappiacain teljesített kiemelkedően, amellyel ellensúlyozni tudta a leánybankjainak veszteségeit - írja a Reuters.

Erősen kezdett idén a KBC csoport, az első negyedévet 520 millió eurós nyereséggel zárta, az előző negyedévben 240, egy évvel ezelőtt 380 millió eurós nettó profitról adott számot a bank. A bank egyszeri tételektől tisztított nettó nyeresége 359 millió euró lett, ami meghaladja az elemzők által várt 324 millió eurós profitot. A pénzintézet a 2007-2008-ban felvett 7 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés