Előfizetői tartalom

Élre ugrott Magyarország a kockázati tőkében

Portfolio
Nyilvánosságra került az európai magántőke és kockázati tőke társaságok tavalyi aktivitásáról szóló évkönyv, ezek szerint jelentős visszaesésre került sor a szektorban, legyen szó a friss forrásbevonásról (-43%), a befektetésekről (-21%) vagy éppen a célvállatokból való kiszállásokról (-29%). Az EVCA összeállítása alapján a kihívásokkal teli gazdasági környezet az év első felére rányomta a bélyegét az iparágban, a második félév alapján viszont van ok a bizakodásra. A külső befektetők a hozamvadászat miatt keresik az alapokat, sőt egyre nagyobb az érdeklődés a kontinensen kívüli intézményi befektetők részéről. A javuló gazdasági környezetben és a banki források korlátozottsága miatt a vállalatok is érdekeltek az alternatív forrásbevonási lehetőségekben, így a befektetések és a kiszállások megindulására lehet számítani. Külön érdemes a magyar piacot kiemelni Európában, a kockázati tőke befektetések terén ugyanis hazánk előkelő helyen áll a Jeremie-program miatt.

Hasonló témákról is szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is! Az EVCA (European Private Equity & Venture Capital Association) a közelmúltban tette közzé a tavalyi évre vonatkozó évkönyvét, amelyben az európai magántőke és kockázati tőke iparágról kaphattunk átfogó képet. Az alapul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés