Előfizetői tartalom

A hitelezés nőtt, a veszteség maradt az FHB-nál

Portfolio
A Portfolio.hu kételemű elemzői konszenzusát 13%-kal meghaladó első negyedéves veszteségről adott számot az FHB Jelzálogbank a pénteki piaczárást követően közzétett gyorsjelentésében. A társaság 1,6 milliárd forintos adózás utáni veszteséget könyvelt el 2013 első három hónapjában. A gyorsjelentés fontosabb részletei: - 1,589 milliárd forintos első negyedéves nettó veszteség, szemben az egy évvel korábbi nullszaldóval. - A nettó kamatbevételek az egy évvel korábbihoz képest 24%-kal csökkentek, elsősorban a hitelek kamatbevételének csökkenése miatt. - A nem teljesítő hitelek aránya három hónap alatt 19,5%-ról 20,5%-ra emelkedett, a hitelezési veszteségek a negyedév során 2,652 milliárd forintra rúgtak. A jogosultak 42%-a jelezte március végéig részvételi szándékát a banknál az árfolyamgát konstrukcióban. - Az új hitelfolyósítás volumene a lakáscélú és a vállalati hitelek esetén is lényegesen magasabb az egy évvel korábbinál. A támogatott hitelek folyósításából a bank piaci részesedése az első negyedévben megközelítette a 18%-ot.

Az elemzői konszenzushoz képest vegyesen alakult az FHB első negyedéves gyorsjelentése, hiszen a bevételek jobbak lettek a vártnál. A hitelezési veszteség azonban magasabb, így a nettó eredmény is elmarad az elemzői becslések átlagánál, ugyanakkor nagyon közel áll az egyik elemző becsléséhez.Az adózás előtti és utáni eredmény tekintetében 2013 első negyedéve szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés