Előfizetői tartalom

Erre vártunk három éve - Csúcsdöntés az alapszektorban

Portfolio
Nem akar csillapodni a vásárlási láz a befektetési alapok piacán, az áprilisi statisztikák alapján a kezelt vagyon 124 milliárd forinttal új csúcsra (3972 milliárd forintra) emelkedett, ebből 106 milliárd forintot a tőkebeáramlás tett ki. A friss pénzek fele a kötvényalapokat kereste, a kimagasló visszatekintő teljesítmények miatt, azonban 15-20 milliárd forint közötti tőkét tudtak bevonni az abszolút hozamú-, a vegyes- és a pénzpiaci alapok is. Csak az év első négy hónapjában a lakossági vételeknek köszönhetően 486 milliárd forint áramlott a szektorba, erre pedig emberemlékezet óta nem volt példa. A kedvező tendencia várhatóan csak hónapok múlva hagyhat alább, amikor is az alapok átárazódnak, addig viszont a betétek helyett sokan az alapokat kereshetik.

A várakozásainknak megfelelően folytatódott a vásárlási őrület a hazai befektetési alapok piacán, a BAMOSZ frissen közzétett adatai alapján a kezelt vagyon 3972 milliárd forintra nőtt április végére, miközben egy hónappal ezelőtt még 3848 milliárd forintot láthattunk. Egyetlen hónap alatt a kezelt vagyon 124 milliárd forinttal emelkedett, ezzel pedig történelmet írtunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés