Bank

Új alapját sikeresen lezárta az Enterprise Investors

Portfolio
A kelet-közép-európai régióban aktív tőkebefektetőnek számító Enterprise Investors bejelentette legutóbbi alapja, a Polish Enterprise Fund VII (PEF VII) végső zárását 314 millió euró összértékben. Az alap továbbra is mid-market típusú és erős növekedési potenciállal rendelkező vállalatok kivásárlását kívánja finanszírozni a jövőben, legfőképpen Lengyelországban - áll a cég közleményében.
Hasonló témákról is szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is!


Az Enterprise Investors legújabb alapja 314 millió eurós tőkével indulhat útjára, a társaság elnöke, Jacek Siwicki szerint ez a második legnagyobb alapjuk a történetük során. Az alap befektetői főként pénzügyi intézmények, elsősorban már meglévő befektetői körökből. A Polish Enterprise Fund VII első zárása 2012 májusában volt. Azóta két befektetést is végrehajtott az alap - egy radioterápiás klinikai hálózatba (Center for Cancer Diagnostics & Therapy és Nu-Med), valamint egy sport táplálékkiegészítőket gyártó cégbe (Scitec). A Polish Enterprise Fund VII elsősorban cégalapítók által vezetett cégek kivásárlására fókuszál, ahol a további növekedés általában külső támogatást igényel, valamint növekedési tőkét biztosít azok számára, akik tovább szeretnék növelni vállalkozásukat.

“Elsősorban 20 és 50 millió euró közötti tőkebefektetésekben gondolkodunk. Az előző alapokhoz hasonlóan továbbra is Lengyelország a fő célpont és úgy számítunk, hogy a Polish Enterprise Fund VII befektetéseinek a kétharmada ezen a piacon fog realizálódni. Olyan ágazatokba fektetünk, ahol látunk fogyasztási konvergencia lehetőségeket a kelet-közép-európai, illetve a "régi" nyugat-európai szintek közt, akár a fogyasztási cikkek vagy a kiskereskedelem területein, akár a pénzügyi és egészségügyi szolgáltatásokban, illetve olyan ágazatokban, ahol jelentős üzleti és kilépési tapasztalattal rendelkezünk. Ezen felül a PEF VII a kelet-közép-európai régió növekvő nemzetköziesedését, valamint a régió költség-versenyképességi pozíciójából fakadó előnyeit kívánja kiaknázni, és olyan szektorokba kíván befektetni, mint az IT, az ipari termékek piaca vagy az üzleti folyamatok kihelyezésének területe."- mondta Jacek Siwicki.

A PEF VII végleges lezárása egy 2012 elején kezdődő, nagyon aktív időszakot követett, ami alatt az Enterprise Investors által kezelt alapok hét felvásárlás esetében fektettek be vagy kötelezték el magukat 124 millió euró értékben. Az EI a kilépések ("exit") terén is nagyon aktívan szerepelt az elmúlt másfél évben. 2012-ben az EI négy teljes és részleges kilépést valósított meg, és - először az EI történetében - bevezetett egy céget (az AVG Technologies) a New York Értéktőzsdére, továbbá 2013 első négy hónapjában három, zászlóshajónak számító befektetésből - a Zelmerből, a Krukból és a Magellanból (az utóbbiból részlegesen) - szállt ki, melyek valamennyien a Varsói Értéktőzsdén jegyzet cégek.
shutterstock_1077839366
BET
hr munkaerő
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 20: Britain's Prime Minister Boris Johnson arrives to welcome the Emir of Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani for bilateral talks at 10 Downing Street.
Commerzbank
forintarfolyam
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Commerzbank