Bank

Új alapját sikeresen lezárta az Enterprise Investors

Portfolio
A kelet-közép-európai régióban aktív tőkebefektetőnek számító Enterprise Investors bejelentette legutóbbi alapja, a Polish Enterprise Fund VII (PEF VII) végső zárását 314 millió euró összértékben. Az alap továbbra is mid-market típusú és erős növekedési potenciállal rendelkező vállalatok kivásárlását kívánja finanszírozni a jövőben, legfőképpen Lengyelországban - áll a cég közleményében.
Hasonló témákról is szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is!


Az Enterprise Investors legújabb alapja 314 millió eurós tőkével indulhat útjára, a társaság elnöke, Jacek Siwicki szerint ez a második legnagyobb alapjuk a történetük során. Az alap befektetői főként pénzügyi intézmények, elsősorban már meglévő befektetői körökből. A Polish Enterprise Fund VII első zárása 2012 májusában volt. Azóta két befektetést is végrehajtott az alap - egy radioterápiás klinikai hálózatba (Center for Cancer Diagnostics & Therapy és Nu-Med), valamint egy sport táplálékkiegészítőket gyártó cégbe (Scitec). A Polish Enterprise Fund VII elsősorban cégalapítók által vezetett cégek kivásárlására fókuszál, ahol a további növekedés általában külső támogatást igényel, valamint növekedési tőkét biztosít azok számára, akik tovább szeretnék növelni vállalkozásukat.

“Elsősorban 20 és 50 millió euró közötti tőkebefektetésekben gondolkodunk. Az előző alapokhoz hasonlóan továbbra is Lengyelország a fő célpont és úgy számítunk, hogy a Polish Enterprise Fund VII befektetéseinek a kétharmada ezen a piacon fog realizálódni. Olyan ágazatokba fektetünk, ahol látunk fogyasztási konvergencia lehetőségeket a kelet-közép-európai, illetve a "régi" nyugat-európai szintek közt, akár a fogyasztási cikkek vagy a kiskereskedelem területein, akár a pénzügyi és egészségügyi szolgáltatásokban, illetve olyan ágazatokban, ahol jelentős üzleti és kilépési tapasztalattal rendelkezünk. Ezen felül a PEF VII a kelet-közép-európai régió növekvő nemzetköziesedését, valamint a régió költség-versenyképességi pozíciójából fakadó előnyeit kívánja kiaknázni, és olyan szektorokba kíván befektetni, mint az IT, az ipari termékek piaca vagy az üzleti folyamatok kihelyezésének területe."- mondta Jacek Siwicki.

A PEF VII végleges lezárása egy 2012 elején kezdődő, nagyon aktív időszakot követett, ami alatt az Enterprise Investors által kezelt alapok hét felvásárlás esetében fektettek be vagy kötelezték el magukat 124 millió euró értékben. Az EI a kilépések ("exit") terén is nagyon aktívan szerepelt az elmúlt másfél évben. 2012-ben az EI négy teljes és részleges kilépést valósított meg, és - először az EI történetében - bevezetett egy céget (az AVG Technologies) a New York Értéktőzsdére, továbbá 2013 első négy hónapjában három, zászlóshajónak számító befektetésből - a Zelmerből, a Krukból és a Magellanból (az utóbbiból részlegesen) - szállt ki, melyek valamennyien a Varsói Értéktőzsdén jegyzet cégek.
elektromosroller
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
Brexit london tuntetes1500
GettyImages-1167008922
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock