Előfizetői tartalom

Milliárdokat menekítettek biztosításba a magyarok

Egy év szünet után ismét növekedett a magyar biztosítási piac díjbevétele az első negyedévben. A MABISZ adatai szerinti 1,3%-os növekedés mögé tekintve azonban látható: ez lényegében csak néhány biztosító egyszeri díjas életbiztosítási termékének köszönhető. Sem a szerződésszámban, sem a tartós növekedést biztosító folyamatos díjas biztosításokban nem állt meg az évek óta tartó visszaesés. Az egyszeri díjas életbiztosítások növekedése pedig részben valószínűleg a bankbetéteket sújtó kamatcsökkenésnek is köszönhető.
Piac: csalóka díjbevétel-növekedés Évről évre nő az életbiztosítások részaránya a biztosítási piacon, és ez az idei első negyedévben sem állt meg. A 245 milliárd forintnyi díjbevételnek 52%-át hozták az életbiztosítások, így az elmúlt évtizedre visszatekintve ez az első olyan negyedév, amikor az életbiztosítások nagyobb díjbevételt produkáltak, mint a nem-életbiztosítások.Ennek...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái