Előfizetői tartalom

Gerhardt: inkább a korábbi devizahitelek kiváltására lesz jó a hitelprogram

MTI
A korábban vártnál nagyobb lesz az MNB hitelprogramjának GDP-re gyakorolt hatása a megemelt keretösszegeknek köszönhetően, ugyanakkor arra is számítani lehet, hogy a vállalkozások inkább a korábbi devizahiteleik kiváltására használják majd fel a kedvezményes hiteleket - fejtette ki Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerdán a Magyar Innovációs Szövetség évi rendes közgyűlésén.

Megerősítette, hogy a hitelprogramot kedvezően, többszörös túljegyzéssel fogadták a hazai hitelintézetek, a jegybank ennek tudatában emelte meg a hitelprogram első két pillérének keretösszegét. Hegedűs Éva, a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: az MNB hitelprogramja kedvező feltételek mellett kiszámítható forrást jelent a vállalatok, főleg a kis- és középvállalkozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés