Előfizetői tartalom

Óriási túljelentkezés az MNB hitelprogramjára

Portfolio
Többször annyi forrást igényeltek a bankok az MNB Növekedési Hitelprogramja keretében, mint amekkorát meghirdetett az MNB, ezért a jegybank megemelte a keretösszeget - jelentette be Matolcsy György. A jegybank elnöke szerint igazuk lehet azoknak, akik még látnak mozgásteret az alapkamat csökkentésre egy "semleges", pénzpiac által elismert szintig. Fontosabb részletek 40-bõl 36 bank jelentkezett, közülük 32 kapja meg a teljes igényelt összeget Az I. pillér iránt háromszoros, a II. iránt kétszeres volt a túljelentkezés Az MNB ezért 50%-kal megemelte a két pillér teljes keretösszegét, és nõtt a folytatás esélye Az I. pillér 425, a II. pillér 325 milliárdos keretösszegû lett A jegybanki kötvények esetleges betétté alakításáról még nem született döntés.

2013. május 29. 09:45 MNB: az I. pillérnek akár a fele új hitel lehet Ma aláírja az MNB a bankokkal a szerződéseket, és a bankok hivatalos értesítést kapnak arról, mekkora keretösszeggel rendelkezhetnek. Augusztus végéig kell szerződést kötni, a szükséges adminisztrációt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái