FONTOS Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
 
Előfizetői tartalom

A hitelkínálat bővülését várják a vállalatok

Portfolio
A magyarországi vállalatok forráshelyzete ugyan nem változott jelentősen 2012. ősz és 2013. tavasz között, azonban a finanszírozási piac következő egy éves alakulásával kapcsolatos várakozások határozottan javultak, s a forrásigény erősödése várható a Magyar Fejlesztési Bank tavaszi vállalati felmérésének (MFB-Indikátor) eredményei alapján. Ugyanakkor a belföldi kereslet alakulása és a külső konjunktúra lassulása fékezheti a vállalkozások tényleges forrásbevonását.

A 2012. ősz és 2013. tavasz közötti félévben nem következett be jelentős elmozdulás a magyarországi vállalkozások forráshelyzetének megítélésében. Az MFB felmérésében résztvevő és a hazai vállalati szektort reprezentáló cégek egyharmadának a folyó költségek fedezésére sem elegendő a saját forrása, s ez az arány kiugróan magas néhány belső kereslettől nagyban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés