Előfizetői tartalom

Japán céggel gyűlt meg a baja a magántőke óriásnak

Portfolio
A japán Seibu Holdings a 2000-es évek közepén elhagyta a tőzsdét, 2005-ben az amerikai Cerberus magántőke társaság vásárolt kisebbségi részesedést benne, az utóbbi években azonban a kapcsolat a két cég között megromlott. A vezetőség úgy érzi már 2011 óta, hogy a cég kész a tőzsdei visszatérésre, míg a Cerberus ezt nem akarja elfogadni és mindent megtesz, hogy ezt megakadályozza. Márciusban vételi ajánlatot tettek a tulajdonosoknak, és a pakettjüket 32,4%-ról 44,7%-ra akarták emelni, a mai bejelentés szerint csak 35,48% jött össze. Viszont ez elég ahhoz, hogy vétójogot kapjanak a június 25-i éves rendes közgyűlésen. A vita tehát nincs lefutva, hetek múlva viszont kiderül, hogy ki kerekedik felül - írja a Reuters.

Hasonló témákról is szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is! A 20 milliárd dolláros vagyont kezelő amerikai magántőke társaság, a Cerberus Capital Management már hónapok óta azon van, hogy egyik portfólió-vállalatában, a japán Seibu Holdingsban növelni tudja a részesedését, azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés