Előfizetői tartalom

A privát banki ügyfelek vagyona nőtt a legjobban

Portfolio
A háztartások globális pénzügyi vagyona tavaly 7,8%-kal 135 500 milliárd dollárra emelkedett, a fejlett piacokon a befektetési teljesítmények tudtak igazi növekedést generálni, míg a fejlődő régiókban a friss pénzek is hozzájárultak a piac bővüléséhez. A privát banki piac is kétszámjegyű bővülést tudott felmutatni, a Boston Consulting Group becslései szerint a vagyonos ügyfelek vagyona a jövőben kimagasló mértékben tud emelkedni, ami az offshore központok iránti kereslet erősödését jelenti. A vagyonkezelők számára sok tekintetben pozitív volt 2012, azonban azt a szereplőknek is be kell látniuk, hogy a piac átalakulóban van, kétsebességes lett a világ és a válság előtti profitabilitás középtávon biztosan nem tér vissza. Azok lehetnek a következő évek nagy nyertesei, akik képesek megújulni, és az átalakuló ügyféligényeknek minél inkább megfelelni.

2009 óta nem volt ilyen jó évünk A Boston Consulting Group 13. alkalommal publikálta a globális vagyonkezelési szektorról szóló elemzését, a napokkal ezelőtt hivatalosan bemutatott anyag alapján a szektor nagyon jó éven van túl, a háztartások globális pénzügyi vagyona 7,8%-kal 135 500 milliárd dollárra emelkedett. A növekedés 2009 óta a legnagyobb volt százalékos értelemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés