Előfizetői tartalom

Soltvadkert után megugrott a magyar betétbiztosító vagyona

Portfolio
Az erős évet záró állampapírpiac eredményeképpen 2012. év végére 76,6 milliárd forintra nőtt az OBA kártalanítási vagyona. Az egy évvel korábbi 86,8 milliárdos állományt a soltvadkerti takarékszövetkezet betéteseinek kifizetett kártalanítás csökkentette 33 milliárddal, a 23,5 milliárdnyi tavalyi éves bevétel azonban jelentős mértékben korrigálta a vagyoncsökkenést. Az OBA mérleg szerinti eredménye 3 milliárd forint lett, háromszorosa a 2011. évinek - közölte az intézmény.

A 2012. évi 86,8 milliárdos kártalanítási vagyont jelentős mértékben apasztotta az év közepén bezárt Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet f.a. mintegy 15 ezer betétesének kifizetett 33 milliárd forintnyi kártalanítás. Az év folyamán elszenvedett vagyoncsökkentést ugyanakkor nagy részben kompenzálta a minden korábbinál magasabb éves bevétel, melynek két fő összetevője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés