Előfizetői tartalom

Cselovszki: El tudunk képzelni házasságot a magyar brókerpiacon

Továbbra sem látszik fordulat a hazai tőzsdén, mert bár vannak optimizmusra okot adó hónapok, összességében még mindig alacsony forgalommal és stagnáló ügyféltáborral jellemezhető a hazai befektetési piac, mondta el a Portfolio.hu-nak Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. vezérigazgatója. Cselovszki véleménye szerint a kizárólag a magyar piacra koncentráló üzleti modell halott, a hazai befektetési szolgáltatóknak több lábon kell állniuk, ha sikeresen akarják felvenni a versenyt a külföldi brókercégekkel. A Xetra vagy a tranzakciós illeték esetleges bevezetése átrendezheti a hazai brókerpiacot, az Erste is gondolkodik akvizíciókban, el tudnak képzelni házasságot valamelyik nagy hazai brókercéggel.

Portfolio.hu: Csökken a hazai tőzsdei forgalom, a brókercégek bevételei visszaesnek, sokan veszteségesen működnek. Azért azt kijelenthetjük, hogy 2012 ismét nem hozott pozitív fordulatot a brókerszakmában. Cselovszki Róbert: 2012 az eredményeinket illetően jól sikerült, nem panaszkodhatunk, de a hazai tőzsde szempontjából alakulhatott volna jobban is az év. Arra számítottunk...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái