Előfizetői tartalom

Dicsőséges cégeladásból kevés akad

Portfolio
A cégfelvásárlási piac Európában az első negyedévben nem festett túl fényes képet, a tranzakciók mind értéküket, mind darabszámukat tekintve visszaestek. Minden bizonnyal azért volt gyengébb az év első három hónapja, mert az általános gazdasági környezet kedvezőtlen, recesszióban a cégek és a befektetők is inkább kivárnak. A régióban Magyarország a sor végén található, viszont Lengyelország az általánosnál jobb makrogazdasági környezete és a nagy belső piaca miatt még mindig az első helyen áll. Hazánkban azért van ok bizakodásra, a kockázati tőke iparág ugyanis Európa élvonalába tartozik, a Jeremie-alapoknak hála nagyon sok befektetésre van példa, igaz ezek egyenként kis összegűek voltak. Tranzakciókra több iparágban is lehet számítani, többek között a pénzügy-, az energetika- és a fogyasztási cikkek piaca is tartogat jó lehetőségeket - mondta el Seres Béla, a Deloitte Pénzügyi tanácsadás üzletágának közép-európai vezetője, aki a Portfolio.hu-HVCA iparági konferenciáján is részt vesz.

Hasonló témákról is szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is! Portfolio.hu: Nagy várakozás előzte meg a 2013-as évet az európai cégfelvásárlási piacon, az első negyedéves adatok azonban visszaesést mutattak. Mit gondol, mi az oka ennek? Seres Béla: Azt gondolom, hogy sok esetben a túlzott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés