Előfizetői tartalom

MNB-PSZÁF összevonás: az EKB már vizsgálja

MTI
Az Európai Központi Bank (EKB) megkapta előzetes véleményezésre a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) összevonásáról szóló törvényjavaslatot - tájékoztatott hétfőn az MTI megkeresésére az EKB. Rogán Antal a parlament gazdasági bizottságának hétfői ülésén közölte: a zárószavazásra addig nem kerül sor, amíg az Európai Központi Bank (EKB) nem mond véleményt az összevonásról.

Vizsgálódik az EKB Az EKB szóvivője jelezte: az NGM június 7-én este kérvényezte a törvényjavaslat sürgős eljárásban való véleményezését. Az uniós szabályok szerint az Európai Központi Bankok Rendszerének tagjait - így a Magyar Nemzeti Bankot - érintő törvényi változtatásokat a nemzeti hatóságoknak előzetesen egyeztetniük kell az EKB-val. Varga Mihály nemzetgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés