Előfizetői tartalom

Ideje észbe kapni: itt a vége a növekedésnek

Turzó Ádám Pál, Amszterdam
Tomas Sedlacek neves közgazdász arról értekezett Amszterdamban, hogy a modern közgazdaságtannak mi a szerepe, hogyan működik, és hogy egyáltalán miért fókuszál ennyire a még be nem következett eseményekre. Szerinte a közgazdaságtan egyre egzaktabb, egyre inkább a mérhető tényekre, adatokra, képletekre alapoz. Részben éppen az ezekbe vetett erős hit vezetett szerinte a pénzügyi válság kialakulásához. "A korlátlan növekedés csak egy álom: eddig eladtuk a stabilitást, és növekedést vettünk rajta. Most el kell adnunk egy kis növekedést, hogy stabilitást vehessünk" - fejtette ki Sedlacek a SAS Premier Business Leadership Series 2013 nemzetközi konferenciáján.

A SAS nemzetközi konferenciáján tartott előadásában Tomas Sedlacek elmondta, hogy a közgazdászok szerint a társadalom is egy rendszer, ami egy számítógéphez hasonlóan működik. Vagyis statisztikák, képletek és mutatók alapján előre jelezhető, hogy mi fog történni egy gazdaságban. Egy számítógép egzakt, nincs benne gyűlölet vagy szeretet, azonban ez valójában nem igaz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés