Előfizetői tartalom

Külföldi részvényeket vásárol a dél-koreai óriásalap

Portfolio
A japánok a közelmúltban jelentették be, hogy az állami nyugdíjalapjuknál a részvények irányába mozdítják el a portfóliót, ma hasonló közleményt tett közzé a dél-koreai kormány is. Az állami nyugdíjalap irányításáért felelős minisztérium május végén közölte, hogy 5 év alatt a részvénykitettséget 26,7%-ról 30%-ra kell emelni. Ma kiderült, hogy rövid távon mit terveznek: a helyi részvénykitettséget 20%-on tartják 2014-ben, azonban a külföldi részvényportfóliót 9,3%-ról 10,5%-ra emelik. A nemzetközi részvények felé azért kell az alapnak elmozdulnia, mert versenyképes hozamot akarnak elérni, a helyi tőzsdén pedig mozgásterük nincsen, már most is a legnagyobb intézményi befektetőnek számítanak a piacon - írja a Bloomberg.

A dél-koreai állami nyugdíjalap a jövőben növelni kívánja a külföldi részvények arányát a portfólióban, jelentette be mai közleményében az alap felügyeletét ellátó Egészségügyi és Jóléti Minisztérium. Március végi adatok szerint a nyugdíjalap 360 milliárd dolláros összeget kezelt, 2014-re a külföldi részvények súlyát 10,5%-ra emelik a 2013-as 9,3%-os célhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés