Előfizetői tartalom

Aranykorszakukat élik az osztalékpapírok

Portfolio
Sokan már temetik az osztalékfizető részvényeket, a Morningstar befektetési konferenciáján viszont több alapkezelő is védelmébe vette az eszközosztályt. A ClearBridge Investment és a Tweedy, Browne szakértői szerint még mindig attraktívak az osztalékfizető papírok, számos nagyobb cég az utóbbi hónapokban döntött az osztalékfizetés megemelése mellett és a trend a jövőben is fennmaradhat. Igaz nehéz ma már jó lehetőségeket találni a részvénypiacon, a környezet inkább a részvények eladásának kedve, mint a vételeknek. Ennek ellenére még vannak lehetőségek, így például az alapkezelők szerint az energiaszektorban - írja a cnbc.com.

A Morningstar konferenciáján több alapkezelő is védelmébe vette az osztalékrészvényeket, akik szerint nem kell vészmadárnak lenni, nincs buborék a piacon, ennek megfelelően nem is kell tartani annak kipukkadásától. Ahogy a cégek vezérigazgatói is egyre inkább azon vannak, hogy az osztalékokat emeljék, úgy a befektetők érdeklődése az osztalékpapírok iránt is fent fog maradni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés