Előfizetői tartalom

Évtizedes mélyponton a banki kötvénykibocsátások

Portfolio
Több mint egy évtizede nem látott alacsony szintre süllyedt idén az európai bankok seniorkötvény-kibocsátásainak volumene - írja a Financial Times. A csökkenő kereslet oka az lehet, hogy a befektetők félnek a rájuk veszteségeket hárító új szabályozástól - írja a lap. A kínálat pedig az EKB hitelprogramja miatt csökkent.

Idén eddig 132 milliárd dollárnyi magas besorolású, vagyis senior kötvényt bocsátottak ki az EU bankjai, szemben az egy évvel korábbi 158 milliárd dollárral. Ez a legalacsonyabb volumen 2002 óta - értelmezi a Dealogic adatait a brit lap. Az alacsony kibocsátási volumen a gyér befektetői keresletet tükrözi. A befektetők ugyanis egy még nem is véglegesített új szabályozástól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés