Előfizetői tartalom

Gondok a legnagyobb dán banknál - Elintézték az árfolyamot

Portfolio
Nyolc százalékot esett a Danske Bank árfolyama, miután a dán bankfelügyelet figyelmeztette a legnagyobb dán hitelintézetet, hogy alulértékelte saját kockázatait. A felügyelet felszólította ezért a társaságot, hogy 100 milliárd koronával (közel 18 milliárd dollár!) növelje kockázatokkal súlyozott eszközértékét - írja a Bloomberg.

A dán pénzügyi felügyeleti hatóság szerint a Danske Banknak felül kell vizsgálnia belső modelljeit, aminek következtében "idővel" 13%-kal, vagyis mintegy 100 milliárd dán koronával növelnie kell kockázatokkal súlyozott eszközértékét, a valósághoz igazítva azt. A hatóság ismertette: tavaly már tájékoztatták a bankot a kockázatokkal súlyozott eszközérték növelésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés