Előfizetői tartalom

Segélykiáltás Ciprusról

Portfolio
Segítségkérő levelet küldött az európai vezetőknek Nikosz Anasztiadesz. A ciprusi elnök arra figyelmezteti benne a politikusokat, hogy a tavasszal elfogadott, "nem gondosan előkészített" ciprusi mentőcsomag sikere a legnagyobb ciprusi bank, a Bank of Cyprus túlélélésén múlik. A levél alapján ez jelenleg nem biztosított, így szükség lehet a ciprusi mentőcsomag újratárgyalására.

Az Eurócsoport és a trojka (Európai Bizottság, EKB, IMF) által támogatott ciprusi mentőcsomag elfogadása során életbe léptetett tőkekorlátozások komoly károsítják a ciprusi gazdaságot, a szigetország mély recesszióba csúszott. A Bank of Cyprus túlélése elengedhetetlen a mentőcsomag sikeréhez nem pusztán a bankszektor helyreállítása, hanem az egész gazdaság szempontjából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés