Előfizetői tartalom

Megállapodtak az európai bankok feltőkésítéséről

Portfolio
Akár visszamenőlegesen is, de legfeljebb 60 milliárd euró összegben igénybe lehet majd venni az állandó euróövezeti válságkezelő alap forrásait a valutaövezeti bankok újratőkésítéséhez, de a tagállamoknak is ki kell majd venniük a részüket a teherviselésből - állapodtak meg csütörtökön az Eurócsoport tagjai, akiknek a romló görög belpolitikai helyzettel is foglalkozniuk kellett. A Bruxinfo beszámolói szerint az EU aggódik az élesedő görög belpolitikai helyzet miatt, a lettek viszont már biztosra vehetik a csatlakozásukat a valutaövezetbe.

Több hónapon át tartó előkészítő-tárgyalásokat követően csütörtökön politikai megállapodást értek el az euróövezet tagállamainak pénzügyminiszterei az állandó válságkezelő alap, az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) eurózónabeli bankok feltőkésítésében való közvetlen részvételéről. A megállapodás tényét a csütörtök esti sajtótájékoztatón...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái