Előfizetői tartalom

Bázel: csak látszólag javult a bankok tőkehelyzete

Portfolio
A bankok javítottak tőkemegfelelési mutatóikon, azonban sokszor nem nőtt ezzel a sokktűrő képességük. A ráták ugyanis gyakran csak azért mutatnak jobb képet egy bank tőkehelyzetéről, mert a pénzintézet átalakította kockázatos eszközállománya szerkezetét, vagy az eszközök súlyozásának módját - írja a Bloomberg a Bank for International Settlements éves jelentésére hivatkozva.

A szabályozóknak vizsgálnia kell a bankok belső kockázatmérési modelljeit a megfelelő tőkemegfelelési követelmények meghatározásához, és ezeket össze is kell hasonlítaniuk a kockázati súlyokat mellőző mutatókkal - fejti ki a bázeli szabályokat is megalkotó BIS éves jelentésében. "A piacról érkező jelzések arra világítottak rá, hogy a bankok tőkemutatóinak javulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés