Előfizetői tartalom

Kiárusítással próbál talpon maradni Dubaj

Portfolio
Dubaj 2009-ben még a csőd közelében volt, azonban a hitelezőkkel való tárgyalások és a nagy testvér, Abu Dhabi pénzügyi támogatásának köszönhetően az utóbbi években az emírség magára talált. A helyzet azonban még ezzel együtt is nagyon nehéz, 2014-el bezáróan összesen 32 milliárd dollár adósságot kell visszafizetniük, ezért az állam az eszközeinek az eladását próbálja felpörgetni. A helyi cégértékesítési piac emiatt meglehetősen aktív, a tranzakciók nagyságából viszont azt lehet látni, hogy önmagában a nagyobb állami vállalatokat ezzel nem lehet kihúzni a slamasztikából. Szakértők szerint újabb tárgyalások kellenek a hitelezőkkel, ennek a legjobb példája, hogy a Dubai Group a közelmúltban állapodott meg 6 milliárd dolláros banki hitelének az átstrukturálásáról - íjra a Bloomberg.

A második legnagyobb emírség, Dubaj 2009-ben közel volt az államcsődhöz, az elmúlt években az adósságának az átütemezésével és az eszközeinek az értékesítésével tudta magát a víz felett tartani. A Bloomberg írása szerint jövő év végéig összességében 30 milliárd dollárnyi adósságot kell törlesztenie az országnak, ami azt jelenti, hogy fel kell pörgetniük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés