Előfizetői tartalom

Kínai árnyékbankok - Kik ők és hogyan trükköznek?

Portfolio
A kínai vállalatok egyre kreatívabb módszereket alkalmaznak árnyékbanki tevékenységük kiterjesztésére, a lassuló gazdaság miatt ugyanis az alaptevékenységük profitmarzsa folyamatosan szűkül. Ennek következtében egyre nagyobb hitelezési kockázattal néz szembe a világ második legnagyobb gazdasága - írja a Reuters. Alapvetően két módszerrel trükköznek: az úgynevezett megbízotti hitelezés és az idegen váltók miatt nyitva álló kiskapukat használják ki a cégek.

Egyre nő az árnyékbankrendszer A nagy állami vállalatok túlzott termelési kapacitással bírnak, viszont kedvezően juthatnak hitelekhez és kölcsönökhöz. Így az olcsón megszerzett forrást sok esetben nem befektetésre használják, hanem kisebb vállalatoknak nyújtanak hiteleket akár az alapkamat többszöröséért. Ezt a bevettnek számító gyakorlatot a kínai hatóságok egyre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés