Előfizetői tartalom

Saját magukat szabályoznák a bankok az USA-ban

Portfolio
Az amerikai bankok javaslatot nyújtottak be a Fednek arról, szerintük hogyan kellene a bajba jutó bankokat feltőkésíteni - írja a Reuters a Wall Street Journal értesülésére hivatkozva. A pénzintézetek holdingjai eszerint a kockázattal súlyozott eszközeik 14 százalékára rúgó részvény- és kötvényállományt lennének kötelesek folyamatosan tartani eszközeik között, hogy az esetleg bajba jutó leányvállalataikat képesek legyenek kisegíteni.

Május 22-én az amerikai központi bankkal tartott megbeszélés során nyújtották be az amerikai bankok azt a javaslatot, amelyben a bajba jutó bankok feltőkésítésének egy lehetséges módját vázolták. Erre azért is került sor, mert a szabályozók szigorúbb tőkemegfelelési követelményeket terveznek előírni, ugyanis úgy gondolják, a túl nagy bankok esetleges bedőlése még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés