Előfizetői tartalom

Zsákolja a lakosság az alapokat

Portfolio
Töretlen népszerűségnek örvendenek a befektetési alapok a lakosság körében, a májusi statisztikák szerint a kezelt vagyon 144,2 milliárd forinttal nőtt, ebből csak a tőkebeáramlás 125,8 milliárd forintot tett ki. A legtöbb pénz a kötvényalapokba vándorolt, viszont keresettek voltak az abszolút hozamú- és a vegyes alapok is. A 2013-as esztendő eddig a megtakarítási piacon az alapokról szól, a vagyon 700 milliárd forinttal emelkedett, ami 20,6%-os növekedéssel egyenértékű. A betétekkel és a lakossági állampapírokkal összehasonlítva még mindig jók a visszatekintő hozamok a szektorban, így vélhetően még hónapokig kitart a kedvező tendencia az alapszektorban.

Májusban sem volt megálló a hazai befektetési alapszektorban, a kezelt vagyon 144,2 milliárd forintos emelkedést követően 4116 milliárd forinton állapodott meg, a tavaly májusi lokális mélyponthoz képest már 1000 milliárd forinttal vagyunk feljebb. A fokozott lakossági érdeklődés az alacsony betéti kamatok miatt érthető, a befektetők alternatívát keresnek a pénzüknek. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés