Előfizetői tartalom

Zuhan az Erste árfolyama a váratlan bejelentésre

Portfolio
Váratlan bejelentést tett az Erste Group Bank: a társaság 660 millió euró értékben tőkét emel 2013 harmadik negyedévében, és visszafizeti az államtól és magánpiaci befektetőktől kapott 1,76 milliárd eurónyi ún. részvételi (participation) tőkét. A 660 millió eurós tőkeemelés az Erste mostani saját tőkéjének körülbelül 4%-át jelenti, ennek hígító hatását azonban teljesen kiolthatja a mentőcsomag visszafizetéséből származó megtakarítás. A kilátások mindazonáltal nem fényesek: idén 5%-os működésieredmény-csökkenésre számít az Erste menedzsmentje. Az árfolyam eddig 6%-os eséssel reagált a hírre.

A mentőcsomag visszafizetése Az Erste Group Bank közleménye szerint a társaság menedzsmentje és felügyelőbizottsága ma arról döntött, hogy visszafizeti azt az 1,76 milliárd eurós "részvételi tőkét", amit részben az osztrák államtól (1,205 milliárd euró), részben magánpiaci befektetőktől (559 millió euró) kapott. A döntés azon alapul, hogy 2014-től évente nőni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés