Előfizetői tartalom

Messi inkább fizet az adóhatóságnak

Portfolio
A közelmúltban a spanyol adóhatóság azzal vádolta meg Lionel Messit, hogy 2007-2009 között szerzett bizonyos jogdíjbevételeit nem adózta le megfelelően. A per szeptemberben kezdődött volna, a sztár azonban ezt nem várta meg. Az adóhatóságnak a 2010-2011-es időszakra vonatkozóan 10 millió eurós extra befizetést teljesített, az El Periodico szerint peren kívüli megállapodás részeként 15 millió eurót fizetett az adóhatóság által kifogásolt időszakra. A végső cech a 30 millió eurót is elérheti, azonban legalább így a hosszú jogvitát elkerülheti, ami akár börtönbüntetéssel is végződhetett volna.
Két héttel ezelőtt adta hírül a spanyol sajtó, hogy a világ egyik legjobban kereső focistáját, Lionel Messit az adóhatóság azzal vádolja, hogy 2007-2009 között szerzett 10,17 millió eurós jogdíjbevételét nem adózta le, ezzel az államot 4,2 millió euróval károsította meg. A vádak szerint a jogdíjbevételeket apja segítségével offshore számlákra menekítették, amelyet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái