Bank

Messi inkább fizet az adóhatóságnak

Portfolio
A közelmúltban a spanyol adóhatóság azzal vádolta meg Lionel Messit, hogy 2007-2009 között szerzett bizonyos jogdíjbevételeit nem adózta le megfelelően. A per szeptemberben kezdődött volna, a sztár azonban ezt nem várta meg. Az adóhatóságnak a 2010-2011-es időszakra vonatkozóan 10 millió eurós extra befizetést teljesített, az El Periodico szerint peren kívüli megállapodás részeként 15 millió eurót fizetett az adóhatóság által kifogásolt időszakra. A végső cech a 30 millió eurót is elérheti, azonban legalább így a hosszú jogvitát elkerülheti, ami akár börtönbüntetéssel is végződhetett volna.
Két héttel ezelőtt adta hírül a spanyol sajtó, hogy a világ egyik legjobban kereső focistáját, Lionel Messit az adóhatóság azzal vádolja, hogy 2007-2009 között szerzett 10,17 millió eurós jogdíjbevételét nem adózta le, ezzel az államot 4,2 millió euróval károsította meg. A vádak szerint a jogdíjbevételeket apja segítségével offshore számlákra menekítették, amelyet később úgy strukturáltak, hogy azt adózatlanul fel tudták venni.A Barcelona csapatának sztárja értetlenül állt a vádak előtt, a nagy visszhangot kapott ügy azonban gyorsan megoldódhat, a spanyol El Periodico már azt írta, hogy a sztár és a spanyol adóhatóság megállapodásra jutott, ilyen formában nem is kerül sor a hivatalos eljárás lefolytatására. A lap szerint Messi beleegyezett, hogy a vádakra válaszul 15 millió eurós kártérítést fizessen, ami több mint háromszorosa annak az összegnek, amit a hatóságok szerint nem fizetett meg.

Minden bizonnyal a sztár is belátta, hogy jobban teszi, ha nem megy bele az adóhatósággal egy hosszabb jogvitába, ugyanis ez nagyon sokat árthatott volna az imázsának. A pénzcsapok viszonylag gyorsan megnyíltak, néhány napja arról hallhattunk, hogy 10 millió eurót fizetett be utólagosan a sztár a 2010-2011-es időszakban szerzett - vélhetően a hatóság által támadható - jövedelemei után. Sőt a lap arról ír, hogy a 2012-2013 közepe közötti időszakra vonatkozóan további befizetést fog teljesíteni az állam számára, ezzel a végösszeg elérheti a 30 millió eurót.

A peren kívül megegyezés fájdalommentes megoldás a jövőre nézve, a Messi ellen indított per ugyanis szeptember 17-én vette volna kezdetét, és ha bűnösnek találják, akkor akár 5 év börtönbüntetés és akár 24 millió euró megfizetése várt volna rá. Kétségtelen tény, hogy olyan nagy áldozatot nem jelent a sztár számára, hogy kifizesse a cechet, a Forbes becslései szerint a világ 10. legjobban kereső sportolójáról van szó, a 2013. júniusi adatok szerint a jövedelembe a reklámbevételekkel együtt 41 millió euró.
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
jamie dimon_getty