Előfizetői tartalom

Mit szeretne a takarékszövetkezetektől a kormány? (Interjú)

Több százmilliárd forintnyi hitel nyílhat meg a vidéki Magyarország számára a takarékszövetkezetek átalakításával - mondta el a Portfolio.hu-nak adott interjúban Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, aki a kormány részéről a "Szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról" szóló törvény előadója. A tárcavezető szerint a takarékszövetkezeti szektort nemcsak megerősíteni kellett, hanem segíteni is abban, hogy nyugat-európai mintáknak megfelelően, hatékonyan működjön, és valóban ellássa a vidék bankjának szerepkörét.

Portfolio.hu: Miért most, miért ilyen erőltetett menetben kellett nekilátni a takarékszövetkezeti szektor átalakításának? Németh Lászlóné: Egy hosszú folyamat első szakaszát zártuk le most, miután az Országgyűlés elfogadta a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényt. A kormány már 2010-ben kinyilvánította, hogy fokozott szerepet szán a takarékszövetkezetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés