Előfizetői tartalom

Mit szeretne a takarékszövetkezetektől a kormány? (Interjú)

Bán Zoltán
Több százmilliárd forintnyi hitel nyílhat meg a vidéki Magyarország számára a takarékszövetkezetek átalakításával - mondta el a Portfolio.hu-nak adott interjúban Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, aki a kormány részéről a "Szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról" szóló törvény előadója. A tárcavezető szerint a takarékszövetkezeti szektort nemcsak megerősíteni kellett, hanem segíteni is abban, hogy nyugat-európai mintáknak megfelelően, hatékonyan működjön, és valóban ellássa a vidék bankjának szerepkörét.

Portfolio.hu: Miért most, miért ilyen erőltetett menetben kellett nekilátni a takarékszövetkezeti szektor átalakításának? Németh Lászlóné: Egy hosszú folyamat első szakaszát zártuk le most, miután az Országgyűlés elfogadta a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényt. A kormány már 2010-ben kinyilvánította, hogy fokozott szerepet szán a takarékszövetkezetnek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái