Előfizetői tartalom

Fejenként 83 ezernél tart a devizahiteleseknek járó ajándék

Portfolio
A héten a PSZÁF jóvoltából kiderült, május végéig hány devizahiteles döntött az árfolyamgát mellett, és aki belépett, eddig mennyit takarított meg ezzel. A fontosabb számok: - Több mint 163 ezren kötöttek árfolyamgát-szerződést (36%-os részvételi arány) - Ebből csaknem 155 ezren nyitották már meg a gyűjtőszámlát (34%-os részvételi arány) - Ők a jogosult devizahitel-állomány összegének 43%-át képviselik (1277 milliárd forint) - Egy átlagos belépő devizahiteles összesen 132 ezer forintot takarított meg eddig a Portfolio.hu számítása szerint - Ebből 83 ezer forint megfizetésétől végleg mentesült, 49 ezret pedig 2017-től kell törlesztenie.

Tavasszal még úgy volt, május 31-éig lehet belépni az árfolyamrögzítésbe, a parlament azonban ezt a határidőt eltörölte. A PSZÁF friss adatai szerint 2013. május 31-éig 154 761 darab gyűjtőszámlát nyitottak meg a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások deviza alapú jelzáloghiteles ügyfeleik igénylése alapján.Májusban mindössze 4929 db új szerződést kötöttek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés