Előfizetői tartalom

Óriási magántőke alap állhat fel Ázsiában

Portfolio
Az általános forrásgyűjtési hangulattal szemben van egy kínai magántőke társaság, amely 2 éven belül a második alapját akarja elindítani. A Boyu Capital legnagyobb előnye, hogy a partnerek között olyan szakértőket találunk, amelyek a kapcsolati hálójukat nagyon jól tudják mozgósítani. 2011-ben 1 milliárd dolláros alapot indítottak, 2013 második felében a hírek szerint 1,5 milliárd dolláros alappal jöhetnek ki, az érdeklődés források szerint hatalmas. A célvállalatokat Kínában keresik, többek között már befektettek az Alibaba Holdingsba, a Cinda Asset Managementbe és a Sunrise Duty Freebe, ezek közül több is hamarosan tőzsdeképessé válik - írja a Reuters.

A kínai magántőke társaság, a Boyu Capital azt tervezi, hogy második magántőke alapját is felállítja, a tervek szerint legalább 1,5 milliárd dollárt szándékoznak összegyűjteni. A társaság partnerei között nagy neveket találhatunk, ott dolgozik a korábbi TPG vezető Mary Ma is, valamint a volt kínai elnök Jiang Zemin unokája is. De ott találjuk a cégnél a Ping An Insurance...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés